• NL
  • EN

Grolsch bierportfolio

In onze eigen brouwerij in Enschede worden naast het vertrouwde Grolsch premium pils verschillende heerlijke bieren gebrouwen volgens de eigen herkenbare receptuur.

Maak kennis met de verschillende bieren uit het bierportfolio van de Grolsche bierbrouwerij.

Grolsch
Grolsch is een onderneming met een rijke traditie. De bierbrouwerij heeft een historie die teruggaat tot 1615. Grolsch vindt haar oorsprong in het oosten van Nederland, beginnend in Groenlo en is tegenwoordig gevestigd in Enschede. De kracht van het merk vindt zijn oorsprong in 'Vakmanschap is Meesterschap' en in de unieke beugelfles.

Belangrijkste kenmerken

 

Land van oorsprong: Nederland
Alcoholpercentage: Grolsch premium pilsner 5%
Smaak: verfrissend, stevig hoppig en licht moutig
Biervarianten: Grolsch Weizen, Grolsch Kanon, Grolsch Lentebok, Grolsch Herfstbok
Verkrijgbaarheid: meer dan 60 landen wereldwijd


Kenners zeggen
De beugelfles is een stijlicoon, het groene pijpje een welkome en inspirerende vernieuwing. Het pilsner is eenvoudigweg van grote klasse. De smaak van Grolsch is onderscheidend en krachtig en wordt gekenmerkt door een lichtbittere en lange afdronk.

Website
www.grolsch.nl

 


 

Grolsch Stender


Belangrijkste kenmerken

 

Land van oorsprong: Nederland
Alcoholpercentage: 0,5% (alcoholarm bier)
Smaak: verfrissend, stevig hoppig en licht moutig
Biervarianten: Grolsch Stender, Grolsch Stender Lemon & Lime, Grolsch Red Orange


Kenners zeggen
Stender met 0,5% alcohol is de eigen kijk van Grolsch op bewust genieten van bier. Een alcoholarm bier met een subtiel vleugje alcohol, alcohol dat het bier een verfrissende smaak geeft.

Website
www.grolsch.nl


Probeer ook eens de smaakvarianten Lemon & Lime en Red Orange


 

Kornuit
De Grolsch Kornuiten zijn jonge vooruitstrevende brouwers. Geïnspireerd door onze 400 jaar oude brouwerstraditie zijn deze vakmannen altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zo hebben ze een bier gebrouwen dat perfect past bij deze tijd. Grolsch Kornuit; een eerbetoon aan Peter Kuyper, de bevlogen brouwer met wie het 400 jaar geleden allemaal begon. Een bier dat verfrissend smaakt vanaf de eerste slok en met een heerlijk zachte afdronk.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Nederland
Alcoholpercentage: 5%
Smaak: het is een echt pils, met een heerlijke frisse smaak en zachte afdronk


Kenners zeggen
Het is een echt pils, gebrouwen met vakmanschap, en door de bijzondere keuze van hop (columbus en cascade), heeft Kornuit van Grolsch een heerlijk frisse smaak. Het is een pils met een zachte afdronk en daardoor ideaal is voor een avondje stappen of een gezellige avond met een stel 'kornuiten'.

Website
www.ontdekkornuit.nl


 

Pilsner Urquell
Pilser Urquell betekent letterlijk "Pilsner van originele bron". Het bier is meer dan 160 jaar geleden ontstaan in de Tsjechische Pilsen en wordt bijzonder gewaardeerd door de kritische bierdrinkers uit de hele wereld. om de karakteristieke smaak.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Tsjechië
Alcoholpercentage: 4,4%
Smaak: fijne bitterheid, intens hoppig, vol van smaak


Kenners zeggen
Het is de pure pils uit Pilsen intens hoppig en vol van smaak. Het bier kenmerkt zich door een fijne bitterheid tegen een achtergrond van zoete honing.

Website
www.pilsner-urquell.com


 

Peroni Nastro Azzurro
Het speciale Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome, precies in de jaren van de ontluikende Italiaanse stijl en 'La Dolce Vita'. Peroni Nastro Azzurro wordt sindsdien -volgens origineel recept- gebrouwen in Italië. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit: de edelste voorjaarsgerst en een unieke mix van Italiaanse mout, maïs en hop.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Italië
Alcoholpercentage: 5,1%
Smaak: intens verfrissend en lichtsprankelend bier


Kenners zeggen
Met 5,1% alcohol is Peroni een intens verfrissend en lichtsprankelend bier, dat altijd gedronken wordt uit de Italiaanse fles samen met het elegante Peroni glas. Kortom, met een onmiskenbaar vleugje Italiaanse stijl. Het bier wordt geserveerd op een temperatuur van 3 to 5° en past perfect bij licht Italiaans eten.

Website
www.peroniitaly.com


 

De Klok
Van 1809 tot 1954 heette de Grolsche Bierbrouwerij, brouwerij de Klok. De oorsprong van de naam De Klok ligt in het begin van de 19e eeuw. Als in die tijd de kerk uitging luidde de klok en was het tijd voor een koud biertje.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Nederland
Alcoholpercentage: 4,8%
Smaak: perfecte balans tussen zoet en bitter


Kenners zeggen
De Klok is een heerlijk bier, niet te zoet en niet te bitter. Rechttoe, rechtaan gebrouwen door mannen die er verstand van hebben. Gewoon goed bier.


 

Lech Premium
Al in 1440 waren in de omgeving van Poznan kleine brouwerijen actie. Officieel wordt in 1872 pas de basis gelegd voor één grote brouwerij. De brouwerij in Poznan heeft tegenwoordig de naam Lech Browery Wielkopolski S.A. en hier wordt ook Lech Premium gebrouwen. Het merk is bijzonder populair onder jonge volwassen Polen. Lech Premium is bier met een sportief imago.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Polen
Alcoholpercentage: 5,2%
Smaak: niet uitgesproken zoet of bitter, uitgebalanceerde combinatie van licht en fruitig


Kenners zeggen
Lech Premium is te herkennen aan een dikke, witte schuimkraag en een boeket dat nog lang na het openen van de fles blijft hangen. Lech Premium is een medium body bier kenmerkt zich door de gemiddelde zoetheid en zachte bitterheid. Met zijn subtiele fruitige aroma, licht gouden kleur en scherpe smaak, Lech Premium is een van de meest verfrissende lagers in Polen.


 

Tyskie
Tyskie is de onbetwiste marktleider in Polen en een van de grootste biermerken in Europa. Het merk combineert bijna 400 jaar traditioneel brouwen met een eigentijdse uitstraling en hoge kwaliteit.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: Polen
Alcoholpercentage: 5,6%
Smaak: perfecte balans tussen zachtheid en bitterheid
Verkrijgbaarheid: Spanje, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Israël, IJsland, Denemarken, Tsjechië, Nederland, Canada, USA, Duitsland, Frankrijk, België


Kenners zeggen
Tyskie is een klassiek dorstlessende Poolse pils. De speciale smaak is een perfecte balans tussen zachtheid en bitterheid. Serveren op 7-8 ° C.

Website
www.tyskie.pl


 

Grimbergen
In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. De Norbertijnen brouwden zelf met de grootste zorg en precisie bier Eeuwenlang gaven de paters-brouwers zorgvuldig het recept door, zodat nu met evenveel oog voor traditie en kwaliteit worden de bieren van hoge gisting van Grimbergen worden gebrouwen.

Belangrijkste kenmerken

Land van oorsprong: België
Alcoholpercentage: Grimbergen dubbel 6,5%
Smaak: Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel.
Biervarianten: Grimbergen blond, Grimbergen dubbel, Grimbergen Tripel, Grimbergen Goud, Grimbergen Optimo Bruno


Kenners zeggen
Een bier voor echte liefhebbers van hoge gisting.

Website
www.grimbergenbier.nl


 

  • Side Image