• NL
  • EN

Overige DVO-activiteiten

Naast de vier speerpunten die we hebben gekozen hebben we ook enkele andere projecten/activiteiten lopen op het gebied van Duurzaam en Verantwoord Ondernemen:

Community Services:
Medewerkers van Grolsch bieden zich aan als vrijwilliger en leveren een bijdrage aan de maatschappij door anderen te helpen. Grolsch Community Services heeft al eens projecten gedaan voor bijvoorbeeld het Bouwhuis in Enschede en voor Natuurmonumenten.

 

Corporate Social Investment:
Grolsch is trots op Oost-Nederland als thuishaven en laat haar regionale betrokkenheid onder meer zien door ondersteuning van diverse culturele, sportieve en maatschappelijke verenigingen, stichtingen en activiteiten. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de Military Boekelo, de Enschede Marathon, de FBK Games, het Landschap Overijssel, het Geldersch Landschap en diverse verenigingen/stichtingen in de directe omgeving van de brouwerij. Wat betreft voetbal heeft Grolsch overeenkomsten met de voetbalclubs FC Twente, De Graafschap, AGOVV Apeldoorn, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en diverse regionale amateurvoetbalclubs. Op cultureel vlak werkt Grolsch samen met onder andere het Muziekkwartier Enschede, Poppodium ATAK, de Twentse Welle en het Rijksmuseum Twenthe.


Project Growing Grolsch:
Structureel samenwerkingsproject met gersttelers in Zeeuws-Vlaanderen om te bereiken dat Grolsch in 2016 haar bier volledig kan brouwen van duurzaam geteelde gerst. Doel van deze samenwerking is het duurzaam verbeteren van de gerstteelt en het creƫren van de juiste keteninrichting. Het project Growing Grolsch biedt zowel de deelnemende telers als Grolsch grote voordelen: een verbeterde bedrijfsvoering, een verhoging van de kwaliteit en het borgen van de beschikbaarheid van brouwgerst.

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet om de Growing Grolsch methodiek ook toe te passen bij akkerbouwers in Frankrijk, Engeland en Duitsland; landen waar Grolsch ook brouwgerst vandaan haalt. Sinds de oogst in 2012 is een kerngroep Franse telers van de coƶperatieve 'Arcis sur Aube' (SCARA) gaan participeren in Growing Grolsch. Deze telers leveren op dit moment ongeveer 8% van de brouwgerst van Grolsch en behoren tot de meest vooruitstrevende telers van Frankrijk. Het toonaangevende AgriConfiance heeft hun duurzame werkwijze gecertificeerd met Volet Vert-keurmerk.


Logo growing grolschVoor meer informatie zie www.growinggrolsch.nl

Certificering:
Door middel van het Certificaat ISO 14001 Milieuzorgsysteem en het Certificaat OHSAS 18001 Arbozorgsysteem borgt Grolsch dat de doelstellingen op het gebied van Arbo en Milieu worden behaald. Grolsch stimuleert het milieubewust denken en handelen van medewerkers door overleg en opleidings- en informatieprogramma's.

  • Side Image
  • Side Image